You are here

Januari 2021 - Synergie & Europees Webshop Platform bij Bowltech

Update Fusie Serac & Xperi

De afgelopen maand zijn we samen met onze nieuwe collega’s druk geweest om samen één nieuw bedrijf te vormen. Een proces wat zich over veel verschillende schijven afspeelt maar praktisch gezien vrijwel geheel online plaatsvindt. Genoeg uitdagingen dus om toch nader tot elkaar te komen en samen op zoek te gaan naar synergie binnen de nieuw groep. In januari zijn we gestart de voorbereiding voor het samenbrengen van onze hosting activiteiten, een nieuwe opzet voor de sales afdelingen en een gezamenlijk platform voor onze IP-development.

Lees meer

Europees webshop platform op Magento 2

Buiten de werkzaamheden van het samengaan van onze bedrijven blijven de "normale" werkzaamheden gelukkig ook volop doorlopen. Afgelopen maand hebben we een prachtig project mogen afronden bij de Bowltech Groep; 7 nieuwe webshops in hun Magento 2 platform. We kijken terug op een prettige samenwerking met Bowltech waarin zij, zelf als klant, een groot gedeelte van de werkzaamheden hebben kunnen uitvoeren. De Bowltech Groep (Bowltech) is Europa’s nummer 1 bowling distributiebedrijf. Met een groot en almaar groeiend projectportfolio is Bowltech actief in het bouwen en moderniseren van bowling centers. Bowltech is al geruime tijd klant bij ons en ze maken gebruik van een aantal SAP administraties, verspreidt over meerdere landen; Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Noorwegen en Frankrijk. 

In juni vorig jaar schreven we over de specifieke oplossingen voor de Nederlandse, Duitse, Engelse en Franse administraties. Met de livegang van de Deense, Noorse en Zweedse webshops, zijn nu alle administraties van de Bowltech Groep aangesloten op hetzelfde online platform. Klanten uit heel Europa kunnen hun lokale beschikbare voorraad inzien, vergelijken met de centrale voorraad en eenvoudig hun producten bestellen. Bij Serac maken we gebruik van standaard software oplossingen zoals SAP Business One, Magento en onze Magento connector, maar we leveren maatwerk als het gaat om de samenwerking tussen de software en de structuur die we aanbrengen in de processen. Deze zijn aangepast op de unieke situatie van de klant en hierdoor ontstaat een oplossing die voor hen écht werkt.
Voor de Scandinavische landen hebben we specifiek ingericht dat de voorraad uit zowel de centrale logistiek database als uit Denemarken inzichtelijk is. Daarnaast worden de artikelstamgegevens ingeladen van de centrale logistiek database en de klanten uit de eigen administraties.